Kiss Tivadar

Kiss Tivadar

oktató

Kiss Tivadar

Ének- és hangképzés, Zenei munkaképesség megőrzése

Kiss Tivadar a vajdasági Kikindán született, 1986-ban. Szabadkán végezte a zenei gimnáziumot, elméleti és magánének szakon. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Operaének szakán 2010 tavaszán végzett Kovalik Balázs osztályában, énektanára Andor Éva.
 
Színpadon a 2007-es Mozart Maratonon debütált, a Figaro házassága Don Basilio szerepében. 2008-ban Hollerung Gábor vezényletével elénekelte Choshont Honegger Jeanne d'Arc-jában és a debreceni Csokonai Színházban Pappacodát Johann Strauss Egy éj Velencében című operettjében, a 2009-es Tavaszi Fesztiválon Haydn-Gourzi Philemon és Bauciszának Aretjét keltette életre a Vasúttörténeti Parkban.
 
Az Operaházban 2009 februárjában debütált Csajkovszkij Anyeginjében Triquet szerepében, majd pár héttel később Jancsit énekelte Humperdinck művének gyerekeknek szóló kamaraváltozatában. A 2009-2010-es évadban Fidelioban Jacquino-t, majd a Sári József operájának magyarországi bemutatóján a Kis Lőwy szerepében láthatta a közönség. A 2010-2011-es évadban még két újabb szerepben próbálta ki magát, Boito Mefistofele című operájának Wagnerét alakítja és Fekete Gyula kortárs zeneszerző külön személyre szólóan komponálta meg zenedrámáját az Operaház erre kijelölt magánénekeseire, mely Liszt Ferenc életéről szólt.
 
Mellette számos koncerten énekel a Művészetek Palotája Szervezésében. 
 
2011-ben a Magyar Állami Operaház Juventus díjasa lett.
 
Elismerései:
 
Juventus-díj