Kiskéry Beáta

Kiskéry Beáta

okatató

Kiskéry Beáta

A rajzfilm készítést a  Képző és Iparművészeti Szakközépiskola  elvégzése után kezdtem Somogyi Győző :  „ Gőz hajóval Pest-Budára” című egyedi filmjében.

Ez után a Pannónia Film stúdió kettes műtermében Rófusz  Ferenc, majd

Ternovszky Béla mellett tanultam fázis és kulcs animációt készíteni, később mozdulatot tervezni a Pumukli címü sorozatban, és az első Macskafogóban.

A Pannóniás idők alatt két jó barátommal megalapítottuk a Harmadik Vonal Manufactory formációt. Saját zenékre készítetünk filmes etűdöket, amiket főleg amerikai egyetemeken mutattak be. Később a Varga stúdió és a Film kuratórium támogatásával egyedi filmeket hoztunk létre: „Bábu”,  „Esik eső” címmel.

A Varga stúdióban sikerült együtt dolgozni két Oskar díjas rajzfilm rendezővel is, Bred Bird-el a Simson család magyar országon készült egyik epizódjában, és Murakami-val, aki egy filmjét készítette itt elő.

Később a Loonland animációs stúdióban tanultam meg beállítási rajzokat, képes forgatókönyveket,  timeingot, animatikot készíteni, Kanadából, a Nilvána stúdióból jött szakemberek segítségével.

 Itt  rendeztem reklámfilmeket a Nessquick és a Yuppi termékeihez illetve Gryllus Wilmos „Maszkabál” gyűjtő című dalaihoz két epizódot a „Kezdődik a maszkabál” és a „Varázsló” epizódokat.

2005-ben elkészítettem a „Verbal catapult” című filmemet Maticska Zsolt segítségével az Animal Sound System formáció zenéjére, ami egy internetes Flash animációs versenyre készűlt, flash animációs technikával. A Magyar Televízió egyik kulturális műsorában mutatták be, illetve a Millenáris parkban tartott eredmény hirdetésen, ahol megnyerte a közönség díját.

Ezután főleg képes forgatókönyvek készítését vállaltam a Baestarts, és  Sinemon stúdiókban svéd, angol, német, filmekben. Ezek között előfordult hagyományos, 3d-és, és Moho technikával készült film is.