Stylist

Stylist

Stylist

fashion stylist divatbemutatókondivatfotózásokon dolgozik. Úgy rakja össze a ruhadarabokat, hogy annak erőteljes hangulata, stílusa legyen. A stylist beviszi a munkájába saját kreativitását, saját egyéniségét, ő alkot. A stylist sok esetben átváltoztat. Az eredmény egyszeri. A stylist felügyeli a sminket a hajat a környezetet is. Művészi feladat, nagy kreativitást igényel a munkája. 

A személyi stylist mindig az egyénnel foglalkozik, a személyiség kerül előtérbe. Ilyenkor nincs szó divatfotózásról, hanem az egyén ruhatáráról. Átnézi a gardróbját, felméri, hogy milyen igényei vannak, az adott személyiséghez milyen ruhák, ruhatár illik legjobban. Rendszerezi a meglévő  ruhákat, megmutatja milyen outfiteket lehet létrehozni belőlük, és mire van még szükség, hogy igazán professzionális és egyénre szabott, minden igényt kielégítő legyen. Majd elmegy az ügyféllel vásárolni, és beszerzik a szükséges darabokat. A legjobb közösen elmenni, mert akkor ott az ügyfél rögtön  próbálni is tud. Ha ez nem lehetséges, akkor az ügyfél otthonába viszi el a kiválasztott darabokat és ott fogja felpróbálni, és ott választja ki  a számára legjobbakat. 

stílustanácsadó vagy öltözködési tanácsadó nem átváltoztat, hanem segít kihozni minden ügyfélből a legjobbat. Fő tevékenysége elsősorban a tanácsadás. Megpróbálja feltárni ügyfele egyéniségét, részletes és személyre szabott információkkal látja el a vendégeit. Megmutatja a vendégnek, hogy melyek az alkatához leginkább illő ruhadarabok. Szabályokat alkalmaz és nem felrúgja azokat, ahogyan a stylist tenné a hatás érdekében. Az öltözködési tanácsadó segít megkeresni ügyfelének az alkalmakhoz leginkább illő összeállításokat. Segít megtalálni, hogy milyen stílusú ruhában fogja legjobban érezni magát. 
Nyilvántartási szám: B/2020/003566

Képzésinformációk

Megnevezése: Stylist
Képzés-azonosító szám: SZFI-01-03
Képzés típusa: SZFI Felnőttképzés (ÁFÁ-val) - SZFI-FK

Jelentkezési feltétel: Érettségi és OKJ 54-211-02 "Divat- és stílustervező" emeltszintű szakképesítés, vagy 02134001 "Képző- és iparművészeti munkatárs (divatstílus- és jelmeztervező)" szakképesítés, vagy SZJ 5-0212-16-02 "Divat-, jelmez- és díszlettervező (jelmez- és díszlettervező) (divattervező)" technikus oklevél és pályaalkalmassági vizsgálat.

Képzési idő (félév): 2
Létszámkeret: 10/20
Képesítések köre: 240
Tandíj/Képzési díj 203 200 Ft (ÁFÁ-val)/ harmedév (teljes összeg 609 600 Ft)
Ráépülés: igen

Képzésprogram

Jelentkezés