Mozgókép- és animációkészítő

Mozgókép- és animációkészítő

Mozgókép- és animációkészítő

A mozgókép- és animációkészítő technikus a mozgókép, videófilm, rajzfilm és számítógépes animáció területén végez fejlesztő, kivitelező és alkotómunkát. Különböző mozgóképi technikákkal (hagyományos vagy digitális 2D és 3D animációval, videótechnikával) készülő, különböző célú szerzői, vagy alkalmazott filmek stábjának közreműködője, játékfejlesztő, vagy utómunka stúdió munkatársa. Jó kézügyességgel, térlátással és alapszintű rajzkészséggel rendelkezik. Vizuális előkészítő és tervező, gyártástervező, animációs rajzoló, bábkészítő, báb-animátor, 3D modellező és animátor, segédoperatőr, számítógépes utómunka és a vizuális trükk készítés bizonyos feladatait egyaránt képes önállóan vagy csapatmunkában megvalósítani, saját vagy hozott forgatókönyv alapján. Mozgóképi tartalomelőállításban vesz részt, szakmai együttműködésben dolgozik. Megválasztja, és szakszerűen kezeli a feladataihoz kapcsolódó számítástechnikai eszközöket, digitális kép- és hangkezelő programokat, valamint fotó, videó, világítás- és hangtechnikai, illetve képmegjelenítő eszközöket. A biztonsági előírásokat, valamint a szakmára vonatkozó jogi szabályozásokat ismeri és betartja. A szakma technikai és vizuális környezetének fejlődésével lépést tart.

A mozgókép- és animációkészítő szakember a mozgófilm, videó-film, rajzfilm, számítógép animáció területén szakszerűen kezeli és alkalmazza számítógépi kép- és hangkezelő programokat, valamint az ide kapcsolódó fotó, film, TV videó és világítás és hangtechnikai berendezéseket. Az animációs stúdiók különféle területein beállításirajz-készítő, képes forgatókönyv (storyboard) -rajzoló, sík -és plasztikus figuratervező, mozdulattervező-rajzoló, háttérfestő, számítógépes munkatárs feladatokat lát el. TV és filmstúdiókban segédoperatőri, világítástechnikai, hangtechnikai és számítógépes grafikus asszisztensi munkakörökben eredményesen dolgozik. Szakmai vizsgáinak befejeztével a szakág különféle területein, felsőfokon folytathatja tanulmányait.

A Mozgókép- és animációkészítő szakképzést elvégző az SZFI-ben vizsgát tehet a Storyboard alkotó (storyboard artist) és a Mozgókép látvány- és koncepció tervező (draftan, concept artist) szakképesítésekből is.

Képzésinformációk

Megnevezése: Mozgókép- és animációkészítő
Képzés-azonosító szám: 5-0211-16-10
Képzés típusa: SZFI SZGT Iskolarendszerű technikumi oktatás - ITO

Jelentkezési feltétel: Érettségi.Egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat.
Végzettség: SZGT SZJ emeltszintű szakképesítés, technikus oklevél.

Képzési idő (félév): 4
Létszámkeret: 5/15
Képesítések köre: 2032/813
Tandíj/Képzési díj 166 000 Ft/harmadév (teljes összeg 996 000 Ft)

Képzésprogram

Tantárgyak:
- Munkavállalói ismeretek
- Munkavállalói idegen nyelv
- Tervezés és kivitelezés
- A vizuális tervezés szoftverei
- A vizuális tervezés alapismeretei
- Animációs technikák
- Animációtörténet
- Mozgóképkészítés
- Speciális mozgókép
- Filmtörténet
- Mozgókép- és animációtervezés
- Kivitelezés
- Művészettörténet
- Rajz
Jelentkezés