tanár, képzésvezető 2016/2017.

Nagy Richárd

VFX szoftver ismeret, VFX - digitális utómunka, CGI grafika létrehozása, CGI felhasználása

SZAKTERÜLET

15 év tapasztalata a vizuális megjelenítés területén, mely magában foglalja a fényképezést, az operatőri munkát, mozgó grafikát (2D/3D animáció), a nyomdai grafikát és a vizuális effektusokat.

SZAKMAI TAPASZTALAT

2014 – 2015 Umbrella Kft. – Senoir kompozitor

Filmekhez és reklámokhoz készítettem komplex vizuális effektusokat, junior kompozitorok betanítása.

2011 – 2014 Digital Apes Kft. – Digitális kompozitor

Filmekbe és reklámokba készítettem komplex vizuális effektusokat.

2010 Vertigo Digital – Rotoscope, Paint

Projekt alapú munkában vettem részt egy nagyszabású reklámfilmhez, melyben feladatom maszkolás (Rotoscope) és digitális festés (Paint) volt.

2007 – RICHIEPIC Bt. – Videógrafika

Saját vállalkozásom folytatásában munkáim nagy részét főcímek, animációk, videófelvételek készítése teszi ki. Főbb ügyfeleim közé a Chello Media, azon belül a TVPaprika, TV DEKO tartoznak. A TVPaprikának a csatorna arculatváltási tenderét 2007-ben megnyertem, így elkészíthettem a jelenleg is látható megjelenését. A nekik készített animációk a youtube-os oldalamon megtekinthetők. (link a referenciáknál)

2005 – 2007 O.C. Tanner Ltd. – U.K., London – Vezető grafikus

Egy amerikai cég, angliai leányvállalatánál voltam alkalmazásban, mint vezető grafikus. Munkánk nagy része katalógusok, promóciós anyagok tervezése, nyomdai előkészítése, valamint termékfotózás volt.

2000 – 2004 RICHIE Pictures Bt. – Videógrafika

Saját vállalkozás. Ebben a 4 évben a fő hangsúly a videófelvétel-készítésen volt. Miután szerződést kötöttem a ZolcerTV produkciós irodával, tevékenységi köröm 3D animációval, videógrafikával, videóvágással is bővült.
E négy alatt jelentősebb ügyfeleim: EDS, HP, INTEL, JOHNSON & JOHNSON, OMV, SANYO, SCA, SHELL, SIEMENS, STIHL.

1999 – 2002 Studio1 – Grafikai stúdió

Grafikusi pályafutásom kezdete, ahol mindent megtanultam a nyomtatott grafikákról, nyomdai eljárásokról és azok lehetőségeiről.

EGYÉNI KÉSZSÉGEK ÉS KOMPETENCIÁK

• Beszélt nyelvek:
Angol - társalgási szinten

Német - középfok Magyar - Anyanyelvi

• Számítógép:
Operációs rendszerek:

Windows, OS X, Linux
Adobe CC, Element3D, Maya, Nuke, AfterEffects, Mocha, PFTrack... hogy a fontosabbakat említsem.
Photoshop, InDesign, Illustrator, Acrobat.

Videó: Design:

ISKOLÁK

2003
1997
1994 - 1996 1992
1989 - 1991

Discreet - Combustion /Digitális-utómunka tanfolyam/ Fényképész/Videó Iskola
Szerb Antal Gimnázium levelező
Üzletvezetői Menedzser képzés

2.sz. Bordás András gépészeti szakközépiskola

REFERENCIÁK

www.youtube.com/richiepic

Új egyetemi képzések 2018 szeptembertől az SZFI-n!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2018. szeptembertől 10 diplomát adó szakirányú továbbképzést indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2018 május 31-ig lehet (videó).

Látogasson el székhelyünkre a Krisztina körúton

Intézményünk 2017. július 1-től új székhelyre költözik. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben (1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B.), mely érettségi utáni iskolarendszerű duális képzéseink elméleti óráinak, az előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati óráinak, valamint a PTE MK-val közös egyetemi szakirányú továbbképzéseink egyes gyakorlati óráinak ad helyet a 2017/2018-as tanévtől.

Bővebben

Te mi leszel ha nagy leszel?

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Szcenikus vizsga

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek pénteken a neves szakmai bizottság előtt. Szűcs Gábor és Marnitz Márton színjeles vizsgája miatt "Fehér Holló- díjban" is részesült. Gratulálunk Ridinger János tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Andrási Barbarának, György Ádámnak, Jancsó Gusztávnak, Marnitz Mártonnak és Szűcs Gábornak!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.