tanár

Halász Éva

Divat- és stílustervezés

Tervezői életút:

Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdte szakmai tanulmányait, ahol szőnyeg- gobelin tervező és szövő szakon érettségizett. Magyar Iparművészeti Főiskolán diplomázott Bőr- és Ruhaipari Ipari Formatervezőként. 1994-ben volt évfolyamtársaival közösen megalapították az Orlando Collection márkát, amelynek vezető tervezőjeként vált ismertté. 2011-ben a Styl ruhagyár tervezőjeként próbálta ki tapasztalatait a konfekció iparban, ahol férfi kollekciók tervezésével foglalkozott. 2012 nyarán saját álmainak megvalósításába kezdett, létrehozta a HALASZEVA COLLECTION márkát.

Tervezői munkásságát az új dolgok felfedezése, és kipróbálása jellemzi. Kezdetekben számos hazai és nemzetközi versenyen kamatoztatta tudását az Air France – Nina Ricci Divatversenyen, Párizsban, Mittel Moda Divatversenyen, Goriziaban. Az Orlando Collection márkában kezdetben a brand business kollekcióját tervezte, majd késöbb, amivel tervezőként igazán ismerté vált, az a márka esküvői és alkalmi kollekciója. Számos közismert személyiség évek óta vele tervezteti megjelenését exclusive eseményeken (Krizsó Szilvia, D Tóth Krisztina, Madár Veronika, Demcsák Zsuzsa, Judy, Kozma Orsi, Szalai Vivien, Ábrahám Edit, Kandász Andrea) Tervezett jelmezeket Sas Tamás filmjébe, Magyarország egyik legkedveltebb Jazz zenekarát a Cotton Club Singers megjelenését tervezte, de nevéhez fűződik Micheller Mirtill, Váczi Eszter és számos ismert művész fellépő ruhája. Ihletet merít az öltözékeit választókból, a lelki magasságokból és mélységekből, ahogy a különleges felkérések is inspirálják. Együtt dolgozhatott a Miss Colours kerekesszékes Szépségverseny nőiességéből és emberségéből sokakat leiskolázó résztvevőivel. A Tokióban rendezett Miss International 2013-as döntőse, Ötvös Brigitta is HALASZEVA ruhában mutatta meg magát a világnak, elnyerve a Miss International Legszebb Estélyi Ruhája címet. A látványos estélyi, alkalmi ruhák tervezése mellett szívesen kalandozik a formaruhák, promóciós és hostess ruhák világában. 2012-ben és 2013-ban is a Best of Budapest & Hungary, az Év tervezője díjjal tüntette ki.

Tervezői hitvallás:

“Minden nőben ott rejtőzik a csoda, amit csillogtatni kell. Minden ruha egy szerelem, minden ruhának lelke van, mert személyesen a viselőjének készül. Mindenki aki velem készítteti a ruháját, a lelkem részévé válik, a közös beszélgetések, nevetgélések, de akár a sírás is, mind része az alkotásnak. Szeretem, hogy személyiségeknek tervezek, nem csupán a papírnak, fontos a ruha viselője, a gondolatai, örömei és problémái, fontos, hogyha még csak alkalmakra, pillanatokra, de a részévé válhatok az életüknek. Minden nap inspirálnak, új gondolatokat ébresztenek, az alkotásom részévé válnak. Öröm a munkám, mert örömet adok, szeretem látni azt, amikor egy csodálatos nőből még csodálatosabbat varázsolok, ez az élet euforikus pillanata.”

Új egyetemi képzések 2018 szeptembertől az SZFI-n!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2018. szeptembertől 10 diplomát adó szakirányú továbbképzést indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2018 május 31-ig lehet (videó).

Látogasson el székhelyünkre a Krisztina körúton

Intézményünk 2017. július 1-től új székhelyre költözik. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben (1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B.), mely érettségi utáni iskolarendszerű duális képzéseink elméleti óráinak, az előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati óráinak, valamint a PTE MK-val közös egyetemi szakirányú továbbképzéseink egyes gyakorlati óráinak ad helyet a 2017/2018-as tanévtől.

Bővebben

Te mi leszel ha nagy leszel?

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Szcenikus vizsga

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek pénteken a neves szakmai bizottság előtt. Szűcs Gábor és Marnitz Márton színjeles vizsgája miatt "Fehér Holló- díjban" is részesült. Gratulálunk Ridinger János tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Andrási Barbarának, György Ádámnak, Jancsó Gusztávnak, Marnitz Mártonnak és Szűcs Gábornak!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.