Képzésvezető

Takács Rudolf

Filmes világítástechnika

Részletesebben

Mozgóképgyártó

Bestboy

A mozgókép világosító és vezetőjük a "bestboy" a természetes és a mesterséges fényre vonatkozó ismereteit alkalmazza a rendező, a díszlettervező és az operatőr utasításai alapján, a művészi hatás elérése, illetve fokozása érdekében. Kialakítja és megkomponálja a szereplők és a díszlet fény és árnyék viszonyait. A film különböző jelenetei rendkívül eltérő fény-, és hangeffekteket igényelnek, ezért a forgatókönyv szerinti időzítés nagy figyelemösszpontosítást és jó ritmusérzéket feltételez. A lámpák, a mikrofonok felszerelése és beállítása sokszor magasban történik, ez a munka jó egyensúlyérzéket követel. Az érzékszervi funkciók közül a filmes világosítónak fény-, és árnyékviszonyok kialakításához jó látásra, tér- és színlátásra, a mikrofonok beállításához jó hallásra van szüksége.

hasznos

képzésinformációk

Megnevezése: Bestboy

Képzés-azonosító szám: SZFI-01-09

Képzés típusa: SZFI szakképzések (SZSZK)


Jelentkezési feltétel: Érettségi vizsga, pályaalkalmassági vizsgálat. OKJ 52-213-01 "Mozgóképgyártó" felső középfokú szakképesítés.

Felvételi követelmény: Szakmai önéletrajz, motivációs levél.

Végzettség: SZFI szakképesítés ráépülés.


Félévek száma: 1 félév

Létszámkeret: 10/20 fő

Óraszám: 150 óra

Tandíj: 150 000 Ft - ÁFÁ-val, teljes összeg Ft/harmadév


Jelentkezem

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.