Képzésvezető

Gajdos Gábor

Filmrendező asszisztens alapismeretek, Filmrendező asszisztens 1., 2. (assistant director)

Részletesebben

Filmrendező asszisztens (assistant director)

A filmrendező asszisztens (assistant director) - az asszisztens névtől eltérően - a mozgóképgyártás egyik vezető szervezője. Az első rendezőasszisztens a rendező közvetlen munkatársa, akinek a másodasszisztens illetve - nagyobb költségvetésű filmek estén - a harmadasszisztens segíti a munkáját. A produkció gyártás-előkészítése során feldolgozzák a forgatókönyvet, összeállítják a részlegek igénylistáját (diszpós-könyv), és ezek alapján elkészítik a gyártási tervet. Folyamatosan nyomon követik, hogy a forgatás során a rendező utasításainak, és a gyártási tervnek megfelelően haladjanak a munkálatok. A gyártási terv alapján összeállítják a napi forgatási munkatervet (call sheet), amely többek között meghatározza a részlegek, színészek pontos napi feladatát, beleértve a forgatandó jeleneteket, és az azokhoz szükséges felkészülés menetrendjét. A gyártási helyszíneken azért felelnek, hogy minden és mindenki időben forgatásra készen álljon és a helyén legyen. A rendezőasszisztens a forgatás meghatározó szervezője, önállóan végzi egyedi és irányítási feladatait. Munkáit, anyagait, dokumentációit a kapcsolódó munkafázisok igényeihez igazítja. A filmgyártás folyamatában szorosan együttműködik a gyártással, az alkotókkal és színészekkel, statisztákkal és a stáb többi tagjával.

hasznos

képzésinformációk

Megnevezése: Filmrendező asszisztens (assistant director)

Képzés-azonosító szám: SZFI-04-03

Képzés típusa: Felnőttképzés SZFI ÁFÁ-val


Jelentkezési feltétel: Érettségi. Egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat. Párhuzamosan megszerezhető végzettség: SZGT SZJ 4-0211-02 "Mozgóképgyártó és -terjesztő".

Felvételi követelmény: Szakmai önéletrajz, motivációs levél.

Végzettség: SZFI szakképesítés.


Félévek száma: 3 félév

Létszámkeret: 5/15 fő

Óraszám: 360 óra

Tandíj: 152 400 Ft (ÁFÁ-val) Ft/harmadév


Jelentkezem

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.