Vizuális effekt alkotó (VFX szakember) (VFX artist)

A “VFX” rövidítés jelentése Visual Effects. Ezek alatt értjük mindazokat a folyamatokat, amik a film a képi világának teljessé tételéhez szükségesek és a forgatás (live action) során túl költséges vagy túl veszélyes, vagy kivitelezhetetlen rögzíteni. A VFX szakembereknek szakterületük és a a jelenetekben elvégzendő munkafolyamatok szerint különböző feladataik vannak, és többnyire komputer animációs, grafikai, és vágó programok segítségével dolgoznak. Vannak, akik a forgatási kamerák mozgását rekonstruálják a digitális térben, mások 3 dimenziós elemeket építenek, modelleznek és anyagjellemzőkkel látják el azokat. Vannak, akik digitális teremtményeket mozgatnak, természeti jelenségeket, tüzeket, viharokat, háborgó tengert szimulálnak, megint mások ezeket az elemeket integrálják a forgatott anyagokba, és mindezeket valósághűen kell elkészíteniük.

hasznos

képzésinformációk

Megnevezése: Vizuális effekt alkotó (VFX szakember) (VFX artist)

Képzés-azonosító szám: SZFI-04-08

Képzés típusa: Felnőttképzés SZFI ÁFÁ-val


Jelentkezési feltétel: Érettségi. (Párhuzamosan megszerezhető végzettség: OKJ 54-213-03 "Mozgókép- és animációkészítő" emeltszintű szakképesítés.")

Felvételi követelmény: Szakmai önéletrajz, motivációs levél.

Végzettség: SZFI szakképesítés-ráépülés.


Félévek száma: 3 félév

Létszámkeret: 5/15 fő fő

Óraszám: 600 óra

Tandíj: 120 000 Ft - 20% támogatással, ÁFÁ-val Ft/harmadév


Jelentkezem

Partnerek

Y Media Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Budapesti Corvinus Egyetem Vígszínház

Web: City Media Group Kft.