Kapcsolódó cikkek

2020/2021 TANÉV REND, JELENTKEZÉS 2020.10.02-IG, KÉPZÉSINDÍTÁS

A jelentkezést a Színház és Film Intézet, a fenntartásunkban lévő Színház- és Filmművészeti Szakgimnázium és Technikum, és a Pécsi Tudomány-egyetem Művészeti Karával közös képzéseinkre - a 30%-os létszámemelkedés miatt - 2020.10.02-ig hosszabbítottuk meg. A képzéseket 2020.09.28-ától ütemezetten indítjuk.

Elolvasom

2020-TÓL ÚJ TÉRÍTÉSMENTES MŰVÉSZETI SZAKKÉPZÉSEK AZ SZFI-N!

A Színház és Film Intézet fenntartásában működő Színház- és Filmművészeti Szakgimnázium és Technikum számos érettségire épülő művészeti szakmai képzésére a 2020/2021-es tanévtől állami támogatást kap, mely - a 25 év alatti jelentkezők számára, a meghatározott létszámok erejéig - térítésmentes részvételt tesz lehetővé.

A támogatott, de korlátozott csoportlétszámok miatt a www.szfi.hu honlapon nyilvántartott jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe!

A 2020/2021-ES TANÉVTŐL (ÉS AZT KÖVETŐEN) INDULÓ TÉRÍTÉSMENTES KÉPZÉSEINK:

-Közművelődési munkatárs 2 éves - 15 fő

-Színész II. (színházi és filmszínész) 2 éves - 15 fő

- Színész II. (pantomimes) 2 éves - 10 fő

-Színész I. (színházi- és filmszínész) 3 éves - 10 fő

- Színész I. (pantomimes) (fizikai színházi táncos) 3 éves - 5 fő

-Klasszikus zenész II. (magánénekes) 2 éves - 10 fő

- Klasszikus zenész II. (zeneszerzés) 2 éves - 5 fő

-Klasszikus zenész I. (magánénekes) 3 éves - 10 fő

- Klasszikus zenész I. (zeneszerzés) 3 éves - 5 fő

-Táncos II. (kortárs-, modern táncos) 2 éves - 15 fő

-Táncos II. (színházi táncos) 2 éves - 15 fő

-Táncos I. (kortárs-, modern táncos) 3 éves - 10 fő

-Táncos I. (színházi táncos) 3 éves - 10 fő

-Színház- és rendezvénytechnikus (színpadtechnikus) 2 éves (2021-től)

-Színház- és rendezvénytechnikus (színpadi hangtechnikus) 2 éves (2021-től)

-Színház- és rendezvénytechnikus (színpadi világítástechnikus) 2 éves (2021-től)

-Színház- és rendezvénytechnikus (színpadi vizuáltechnikus) 2 éves (2021-től)

-Hangtechnikus 2 éves (2021-től)

-Divat-, jelmez- és díszlettervező 2 éves (2021-től)

- Képző- és iparművészeti munkatárs (divatstílus- és jelmeztervező) 2 éves - 15 fő

-Fotográfus (művészeti fotográfus) 2 éves (2021-től)

- Képző- és iparművészeti munkatárs (művészeti és médiafotográfus) 2 éves - 10 fő

- Képző- és iparművészeti munkatárs (művészeti grafikus) 2 éves - 10 fő

-Mozgókép- és animációkészítő 2 éves (2021-től)

- Képző- és iparművészeti munkatárs (mozgókép és animációtervező) 2 éves - 10 fő

A fenti képzésekben 2020-tól ill. 2021-től térítésmentességet biztosítunk, a támogatott létszámok erejéig.

A fenti iskolarendszerű képzések tanulói jogviszonnyal járnak, mely esetén diákigazolvány (pl. utazási-, belépődíj és egyéb) kedvezmények, TB jogviszony, egyéb szociális jogosultságok (pl. családi pótlék) igényelhetők.

A képzéseknek iskolarendszerben nappali tagozaton 25 év a korhatára, így térítésmentességre azok jelentkezhetnek, akik a képzés indulásáig nem töltötték be a 25. életévüket.

Az oktatás általában hetente 2-3 alkalommal hétköznap délutántól estig, és 1 alkalommal szombaton nap közben (délelőttől kora-délutánig) történik. Az SZFI-ben a nappali oktatás délutántól a késő estig tartó idősávban kerül megszervezésre, tehát a nappali képzés munka mellett is végezhető.

SZFI titkárság

SZFI LÁTVÁNYTERVEZŐ KÉPZÉS

A LÁTVÁNYTERVEZŐ MINI SOROZAT INDÍTÁSÁT A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT 2020. SZEPTEMBERRE ÁTÜTEMEZTÜK, MÉG LEHET JELENTKEZNI! A 6 alkalmas, 24 tanórás workshop-sorozat oktatója Gyarmathy Ágnes, Munkácsy Mihály-díjas díszlet- és jelmeztervező. A sorozat végigviszi a látványtervezés folyamatát a forgatókönyvtől a díszlet, berendezés, kellék, jelmez, smink-maszk megtervezéséig; célja a film egységes látványvilágának kialakítása. A hallgatók minden alkalom után házi feladatot kapnak, a sorozat folyamán egyetlen projekten dolgoznak. A házi feladatokat lehet rajzolni vagy montázsolni, a rajzkészség nem feltétel, a kreativitás és esztétikai érzék hasznos. A programot kezdő kisfilmeseknek szánjuk, akik a vizuális tervezés főbb folyamatait szeretnék átlátni. Vagy olyan művészeti előképzettséggel rendelkezőknek, akik érdeklődnek a filmkészítés és látványtervezés iránt. A csoportot 8 főtől indítjuk, és 12 fős létszámnál lezárjuk.

Bővebben

Színháztechnikus, szcenikus vizsga 2019.

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Köszönjük Gyarmathy Ágnes tanárnő és Ridinger János tanár úr áldozatos munkáját. Sikerekben gazdag pályát kívánunk a végzős osztály minden tanulójának!

Bővebben

Új egyetemi képzések 2019 szeptembertől az SZFI-n!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2019. szeptembertől 10 diplomát adó szakirányú továbbképzést indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2019 június 30-ig lehet (videó).

Látogasson el székhelyünkre a Krisztina körúton

Intézményünk 2017. július 1-től új székhelyre költözik. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben (1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B.), mely érettségi utáni iskolarendszerű duális képzéseink elméleti óráinak, az előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati óráinak, valamint a PTE MK-val közös egyetemi szakirányú továbbképzéseink egyes gyakorlati óráinak ad helyet a 2017/2018-as tanévtől.

Bővebben

Te mi leszel ha nagy leszel?

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.