Kapcsolódó cikkek

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ISKOLARENDSZERŰ SZAKMAI KÉPZÉSEKRE

A Színház és Film Intézet a 2018/2019-es tanévre is állami támogatást kaphat számos érettségi utáni iskolarendszerű művészeti szakképzésére. A támogatás jelentős képzési díj kedvezményeket tesz lehetővé.

Elolvasom

Térítésmentes képzés? Két szakképzés egy áráért? Nem lehetetlen!

Érdekel a színház és a film világa? Tanulnál, de nincs elég pénzed és nehezek a körülményeid? Támogatott képzéseket keresel? Második szakmát is szereznél térítésmentesen?

Válaszd a Színház és Film Intézetet, és hozd el a barátod, hogy 50%-os kedvezménnyel tanulhass!

110 mozgókép- és előadóművészeti szakmai képzés egy helyen! Jelentkezés 2017. márciustól!

Színház és Film Intézet - a legnagyobb a legkedvezőbb áron.

Azon jelentkezőinknek, akik az SZFI valamely felnőttképzésére vagy SZFI szakmai képzésére felvételt nyertek, lehetőséget biztosítunk iskolarendszerű felnőttoktatásaink közül – térítésmentesen – második szakképzést választani.


A SZFI SZG szakképzései közül második szakképzésként térítésmentesen az alábbi iskolarendszerű képzések közül lehet választani:

- Színháztechnikus, szcenikus - 10 fő (benne: Színpadmester, Világítástechnikus, Rendezvénytechnikus, Kellékes, kellékészítő, Színpadi hangtechnikus, Színpadi díszítő, berendező stb.)

- Színpadi fénytervező - 5 fő(jelentkezés: Színháztechnikus, szcenikus OKJ végzettséggel)

- Táncos II. (kortárs-, modern táncos) -10 fő

- Táncos II. (színházi táncos) - 10 fő

- Táncos I. (kortárs-, modern táncos) - 5 fő(jelentkezés: Táncos II. OKJ végzettséggel)

- Táncos I. (színházi táncos) - 5 fő (jelentkezés: Táncos II. OKJ végzettséggel)

- Pantomimes (fizikai színházi táncos) – 5 fő

- Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (közönségkapcsolati szakember) - 10 fő (benne: Előadóművészeti jegyzpénztáros, Előadóművészeti közönségkezelő, Előadóművészeti program- és projektszervező, Előadóművészeti szervező)

 

A támogatott létszámkeretek erejéig50%-os rendkívüli képzési díj kedvezményt biztosítunk, mely mellett további SZFI kedvezmények is igénybe vehetők. Több kedvezményre jogosultság esetén a képzés már 10.000,- Ft / hó részletfizetéssel elérhető.

Az iskolarendszerű képzésektanulói jogviszonnyal járnak, mely esetén diákigazolvány (pl. utazási-, belépődíj és egyéb) kedvezmények, TB jogviszony, egyéb szociális jogosultságok (pl. családi pótlék) igényelhetők.

A képzéseknek iskolarendszerben nappali tagozaton 25 év a korhatára, így azok jelentkezhetnek, akik még nem vettek részt iskolarendszerű szakképzésben és nem töltötték be a 25. életévüket.

Az oktatáshetente 3 alkalommal hétköznap esténként, vagy hetente 2 alkalommal hétköznap esténként és 1 alkalommal szombaton történik.

Bővebb információ: +36 30 551 4212

 

Új egyetemi képzések 2018 szeptembertől az SZFI-n!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2018. szeptembertől 10 diplomát adó szakirányú továbbképzést indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2018 május 31-ig lehet (videó).

Látogasson el székhelyünkre a Krisztina körúton

Intézményünk 2017. július 1-től új székhelyre költözik. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben (1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B.), mely érettségi utáni iskolarendszerű duális képzéseink elméleti óráinak, az előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati óráinak, valamint a PTE MK-val közös egyetemi szakirányú továbbképzéseink egyes gyakorlati óráinak ad helyet a 2017/2018-as tanévtől.

Bővebben

Te mi leszel ha nagy leszel?

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Szcenikus vizsga

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek pénteken a neves szakmai bizottság előtt. Szűcs Gábor és Marnitz Márton színjeles vizsgája miatt "Fehér Holló- díjban" is részesült. Gratulálunk Ridinger János tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Andrási Barbarának, György Ádámnak, Jancsó Gusztávnak, Marnitz Mártonnak és Szűcs Gábornak!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.