Kapcsolódó cikkek

PTE Művészeti Karral együttműködésben

PÓTFELVÉTELI EGYETEMI KÉPZÉSEKRE 10.07-IG - 5 SZAKIRÁNY INDUL

Tisztelt Jelentkezőnk!

A 2019/2020-as tanévben a PTE Művészeti Kara a Színház és Fim Intézettel közösen az alábbi négy féléves szakirányú továbbképzésekre hirdet pótfelvételt 2019.10.07-ig:

 • Dokumentumfilm-alkotó 
 • Mozgóképalkotó
 • Színpad- és televíziós stage menedzser
 • Előadó-művészeti műszaki vezető
 • Előadó-művészeti gazdasági vezető
 • Forgatókönyv- és drámaíró
 • Mozgókép- és előadóművészeti szakíró, kritikus
 • Díszletfestő
 • Díszletszobrász
 • Hatásvilágítás-tervező

Az eddigi jelentkezések alapján 2019 ősztől 5 szakirány: a Dokumentumfilm-alkotó, a Mozgóképalkotó és a Forgatókönyv- és drámaíró, a Színpad- és televíziós stage menedzser valamint az Előadóművészeti vezető képzésekből egy összevont szakirány indul.

Az oktatás elméleti és gyakorlati része Budapesten, a Színház és Film Intézetben (1013 Budapest, Krisztina Krt. 59/B.) illetve partnereinél – elsősorban Budapesti színházaknál, filmstúdióknál, televízióknál – jön létre. A záróvizsga a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán történik.

A képzések önköltségesek, a költségtérítés díja mindegyik képzésnél egységesen: 200.000,- Ft/ félév.

A képzésekre DIÁKHITEL igényelhető!

Felvételi eljárási díj 2019-ben nincs.

Jelentkezni elektronikusan, az alábbi címre 2019. október 07-ig beküldött dokumentumokkal lehet. A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek a mellékelt tájékoztatóban találhatók. A képzések részletes leírása pedig a http://www.art.pte.hu/mozgokep_es_eloadomuveszeti_szakiranyu_tovabbkepzesek/felvetelizoknek oldalon található.

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

A jelentkezés módja:

Az érdeklődők elektronikusan jelentkezhetnek a gocsal.akos@pte.hu címre küldött dokumentumokkal.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

 • A jelentkezési lap letölthető INNEN.
 • A felsőfokú végzettséget igazoló oklevél vagy oklevelek (szkennelve)
 • Legfeljebb 1 oldalas motivációs levél, melyben a jelentkező bemutatja szakmai érdeklődését, esetleges tapasztalatait.

A jelentkezés határideje:

A dokumentumoknak 2019. oktüber 07., 24.00-ig kell beérkezniük a megadott e-mail címre.

A felvételi eljárás menete:

A határidőre beérkezett jelentkezési lapok alapján a képző intézmény motivációs beszélgetésre hívja a jelentkezőket, melyen a jelentkező szakmai ambícióiról, az adott szakterületen szerzett esetleges tapasztalatairól tájékozódik. A motivációs beszélgetésen a Mozgókép-alkotó és a Forgatókönyv- és drámaíró szakirányú továbbképzésre jelentkezők egy rövid szakmai feladatot is kapnak (szinopszis írása egy meghatározott témában).

A motivációs beszélgetés helyszíne: PTE Művészeti Kar, Pécs, Zsolnay u. 16. (Basamalom bejárat)

Előzetesen tervezett időpontja: később meghatározott időpontban.

A jelentkezők a motivációs beszélgetést követően elektronikus értesítést kapnak a felvételről.

A képzés kezdési időpontja: 2019. október 12.

A jelentkezés feltételei:

A szakirányú továbbképzések megkezdésének feltétele, hogy a jelentkező rendelkezzen az előírás szerinti felsőfokú végzettséggel. Az alábbi táblázat tartalmazza, hogy az egyes képzésekhez milyen előképzettséggel lehet jelentkezni.

Képzés

 

Szükséges előképzettség

     

Dokumentumfilm-alkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgóképalkotó

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Színpad- és televíziós stage menedzser

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti műszaki vezető

 

A képzésben a műszaki képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Előadó-művészeti gazdasági vezető

 

A képzésben a gazdaságtudományi képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Forgatókönyv- és drámaíró

 

A képzésben legalább alapszakon (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Mozgókép- és előadó-művészeti szakíró, kritikus

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési, bölcsészettudományi, társadalomtudományi, pedagógusképzési képzési terület legalább alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt

Díszletfestő

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuális művészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Díszletszobrász

 

A képzésben a művészeti és művészetközvetítési képzési terület szakirányú – legalább –alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is), valamint képzőművész-tanár, vizuális- és környezetkultúra-tanár, design- és vizuálisművészet-tanár, vizuális nevelőtanár szakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.

Hatásvilágítás-tervező

 

A képzésben művészeti, művészetközvetítési és műszaki képzési terület szakirányú – legalább – alapszakján (ideértve a korábbi legalább főiskolai szintű végzettséget is) megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.


Várjuk minden érdeklődő jelentkezését!

 

Színháztechnikus, szcenikus vizsga 2019.

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Köszönjük Gyarmathy Ágnes tanárnő és Ridinger János tanár úr áldozatos munkáját. Sikerekben gazdag pályát kívánunk a végzős osztály minden tanulójának!

Bővebben

Új egyetemi képzések 2019 szeptembertől az SZFI-n!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2019. szeptembertől 10 diplomát adó szakirányú továbbképzést indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2019 június 30-ig lehet (videó).

Látogasson el székhelyünkre a Krisztina körúton

Intézményünk 2017. július 1-től új székhelyre költözik. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben (1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B.), mely érettségi utáni iskolarendszerű duális képzéseink elméleti óráinak, az előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati óráinak, valamint a PTE MK-val közös egyetemi szakirányú továbbképzéseink egyes gyakorlati óráinak ad helyet a 2017/2018-as tanévtől.

Bővebben

Te mi leszel ha nagy leszel?

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.