Kapcsolódó cikkek

PÓTFELVÉTELI - RÖVIDÜLNEK AZ OKJ SZAKKÉPZÉSEK AZ SZFI-BEN!

Az SZFI 2019. szeptember végéig pótfelvételiket tart. A 2019/2020-as tanévtől felnőttképzésben számos OKJ szakmai képzés ideje az eddigi 2 tanév helyett - változatlan szakmai tartalom mellett - 1,5 évre rövidül és a kezdés 2019. szeptember/októberre változik.

Elolvasom

Képzési díj kedvezmények, részletfizetési lehetőségek, határidők 2019/2020

 

KÉPZÉSI DÍJ-CSÖKKENTŐ PROGRAM 2019/2020.

Képzési díj csökkentésre pályázhat, aki teljes összegű (azaz nem támogatott és/vagy kedvezményes díjú) képzésben vesz részt és megfelel a következő együttes kritériumoknak:

-         rendelkezik legalább 1 teljesített félévvel az SZFI oktatási rendszerében,

-          a képzés során kiemelkedő tanulmányi eredményt ér el (legalább 4,5-ös átlaggal rendelkezik), vagy a tanult szakmai területen kiemelkedő szakmai teljesítményt mutat fel,

-           pályázatot ad be (legfeljebb 1 old. terjedelemben), és szociális rászorultságát (szülői vagy saját) jövedelemigazolással alátámasztja,

Képzési díj csökkentés mértéke:

-          iskolarendszerű nappali vagy esti képzésben, és

-          iskolarendszeren kívüli képzés esetén:

a vonatkozó hivatalos tandíj 40%-a.

Díjcsökkentésben részesülők száma:

-          iskolarendszerű esti képzésben: osztályonként maximum 2 fő, 

-          iskolarendszeren kívüli képzésekben: képzésenként maximum 2 fő.

de félévente mindösszesen legfeljebb 10 fő.

Díjcsökkentés időtartama:

-          1 vagy 2 félév,

-          mely időtartam évente újra pályázható.

Díjcsökkentés igénybevételének kezdete:

-         a 2. éveseknek 2017/2018-as tanévre 2017. szeptember 1-től,

-         az 1. éveseknek 2018. február 1-től.

A program a 2013/2014 tanév II. félévétől kezdődött, és minden évben számos tanuló kedvezményes képzését teszi lehetővé.

A pályázat beadási határideje:

-          minden év szeptember 1-től szeptember 15-ig,

-          új jelentkezőknek a pályázatot a szóbeli felvételi során, legkésőbb a szerződéskötésig kell benyújtani.

Egyéb feltétel és egyedi elbírálás:

-          a díjcsökkentésben részesülők részt vesznek az SZFI belső gyakornoki programjában,

-          az SZFI vezetése fenntartja a jogot, hogy egyedi szociális rászorultság esetén a díjcsökkentést az 1. éves tanulók (jelentkezők) számára a 2019/2020-es tanév I. félévére is kiterjessze.

SZFI igazgatóság

 

RÉSZLETFIZETÉS 2019/2020.

Az SZFl-ben a teljes képzési díj részletekre van bontva. 2019 ŐSZTŐL AZ ADOTT TANÉVRE VONATKOZÓ DÍJAT 4 RÉSZLETRE BONTVA LEHET BEFIZETNI.

- Továbbá előzetes írásbeli kérelemre, egyedi döntés alapján, indokolt esetben A RÉSZLETFIZETÉS TOVÁBBI 6 VAGY 10 RÉSZETRE BONTÁSBAN KÉRHETŐ. A kérelmet az SZFI igazgatójának kell címezni, és az SZFI titkárságának az szfi@szfi.hu CÍMRE megküldeni (a címet a spamrobotok ellen védjük).

 - A pozitív elbírálás feltétele: az első 1/3 éves részlet határidőben történő befizetése. 

 - Fontos: a kérelem alapján megítélt 6 ill. 10 részletre vonatkozó határozat kizárólag az AKTUÁLIS TANÉVRE ÉRVÉNYES. Az adott részletfizetési határidő elmulasztása a részletfizetési lehetőség automatikus megvonásával jár.

 SZFI igazgatóság

Színháztechnikus, szcenikus vizsga 2019.

Iskolánk végzős Szcenikusai eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Köszönjük Gyarmathy Ágnes tanárnő és Ridinger János tanár úr áldozatos munkáját. Sikerekben gazdag pályát kívánunk a végzős osztály minden tanulójának!

Bővebben

Új egyetemi képzések 2019 szeptembertől az SZFI-n!

Az SZFI a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2019. szeptembertől 10 diplomát adó szakirányú továbbképzést indít az előadó-művészeti és mozgókép szakterületeken. Jelentkezni 2019 június 30-ig lehet (videó).

Látogasson el székhelyünkre a Krisztina körúton

Intézményünk 2017. július 1-től új székhelyre költözik. Szeretettel várjuk Önöket új épületünkben (1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B.), mely érettségi utáni iskolarendszerű duális képzéseink elméleti óráinak, az előadó-művészeti képzéseink elméleti és gyakorlati óráinak, valamint a PTE MK-val közös egyetemi szakirányú továbbképzéseink egyes gyakorlati óráinak ad helyet a 2017/2018-as tanévtől.

Bővebben

Te mi leszel ha nagy leszel?

Hangmester vizsga

Iskolánk végzős Hangmesterei eredményes záróvizsgát tettek májusban a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk Timár Domonkos tanár úr áldozatos munkájához és az eredményes vizsgához. Sikerekben gazdag pályát kívánunk Brutóczki Andrásnak, Kiefer Tibornak, Varga Mátyásnak és Váradi Dávidnak!

Bővebben

Magánénekes vizsga

Iskolánk végzős Magánénekesei májusban eredményes záróvizsgát tettek a neves szakmai bizottság előtt. Gratulálunk az eredményes záróvizsgához, és sikerekben gazdag pályát kívánunk Sárog Noéminek és Márfi Józsefnek!

Bővebben

Tanulj a Színház és Film Intézet-ben!

Érdekel a színház, film és média világa? Szívesen dolgoznál ezen a területen? Tanulj a legjobbaktól és kerülj be a szakma vérkeringésébe! Közel 100 képzés a Színház és Film Intézetben!

Operaünnep az SZFI közreműködésével

A Magyar Állami Operaház Britten 100. születésnapja alkalmából megtartott díszelőadása Csányi János igazgató úr rendezésében került színpadra november 22-én. A produkcióban számos közreműködő vett részt a Színház és Film Intézet padsorai közül. A Színész I. osztály mellett a Kellékes szak tanulóinak is elismerést hozott a bemutató, mely a pozitív fogadtatás következtében repertoáron lesz a következő évadban. Fotó: Blaskovits Eszter

Bővebben

Érdekel, milyen volt a Színész II. vizsga? Nézd meg képes beszámolónkat!

Az SZFI Színész II.-es hallgatóinak musical válogatásból és Feydeau Zsákbamacska című darabjából álló vizsgaelőadása július 26-án volt látható a Vörösmarty Színházban. (Fotó: Blaskovits Eszter)

Bővebben

Mozgókép- és animációs vizsgafilm

Szívből gratulálunk Kozma Ildikó tanárnőnek és Kirschner Balázs végzős diákunknak, aki Dinóbánat c. vizsgafilmjéért a júniusi OKJ záróvizsgán "Fehér Holló"-díjat kapott. Eredményes pályát kívánunk a továbbiakban Balázsnak!

Bővebben

Új képzések a TV2 Akadémiával közösen

Térábrázolás, rajztechnikák, animáció

TV stage manager, színházi ügyelő

Segédoperatőr

Díszlet- és jelmeztervező asszisztens

Felvételvezető

Filmtechnika

Terepen a stáb

A fordulatos történet forgatókönyvét Bereményi Géza forgatókönyv-és drámaíró csoportja készítette. Majd hosszú hónapok szakmai előkészítését követően az intézet tanárainak és diákjainak együttműködésével 9 napon át tartott a forgatás Budapesten és Sződligeten, ahol a tanulók komplex formában, élményszerűen sajátíthatták el a filmes szakma háttériparának magas szintű művelését.

Forog a forgatókönyv

A forgatáson az intézet több osztálya dolgozott közösen

Köszönet

A Színház és Film Intézet ezúton fejezi ki köszönetét a Szívdobogás c. kisjátékfilm forgatásában közreműködő képzésvezetőknek, tanároknak, színészeknek, diákoknak, és mindazoknak a szervezeteknek, akik támogatást nyújtottak a forgatás létrejöttében.

Bővebben

Partnerek

Y Media MAgyar Nemzeti Filmalap Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar filmesgyakornok.hu
Új Budapest Filmstúdió 4 Studio Magyar Producerek Szövetsége je suis belle
Multifilm Megafilm Pelyhe Kft. MFE-HSA Sinarts
Use unused Magyar Állami Operaház Hungari Mozisokszöv Sparks Kecskemétfilm Korda Studios Tranzorg Ciróka bábszínház TV2 AKADÉMIA Madách Színház Budapesti Operettszínház Művészetek Palotája Szegedi Szabadtéri Játékok Szegedi Nemzeti Színház Magyar Színháztechnikai Szövetség Karinthy Színház Vígszínház

Web: City Media Group Kft.